Meteen naar de inhoud

Congres Goed Gebruik Geneesmiddelen op 31 maart a.s.

Op donderdag 31 maart organiseert ZonMw het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen 2022: 10 jaar onderweg! Uiteraard staat de actualiteit rondom gepast gebruik van geneesmiddelen centraal. Vanuit verschillende invalshoeken en aspecten vindt kennisdeling plaats. Tegelijk is er veel aandacht aan het 10-jarig bestaan van het GGG-programma, waaronder de opbrengsten en impact van de onderzoeksprojecten.

Tijdens het congres komen plenair en in de subsessies relevante vragen aan bod als: op welke wijze kunnen geneesmiddelen optimaal en persoonlijker worden ingezet? Waar liggen kansen op samenwerking en waar zijn mogelijkheden voor een geïntegreerde aanpak? Op welke wijze kunnen we ontwikkelingen stimuleren? En hoe zorgen we ervoor dat onderzoeksresultaten de praktijk zo snel mogelijk bereiken?

Sessies
Er is een plenaire sessie over actuele ontwikkelingen zoals Future Affordable and Sustainable Therapies (FAST), een initiatief van de overheid. FAST is opgezet als onafhankelijk nationaal platform voor duurzame therapieontwikkeling. Daarnaast zijn er maar liefst 14 subsessies in twee rondes, dus voor ieders interessegebied is er wel een passend aanbod. Tijdens de lunchpauze is er uitgebreid gelegenheid tot netwerken en vinden er posterpresentaties plaats.

Meer informatie
Het congres vindt plaats in 1931 Congrescentrum ’s-Hertogenbosch, Oude Engelenseweg 1, 5222 AA ’s-Hertogenbosch. Of online uiteraard, als dat vanwege de coronamaatregelen noodzakelijk is. Zie hier het volledige programma en de mogelijkheid tot aanmelding. Deelname aan het congres is kosteloos. Wel dient u zich vooraf in te schrijven. Aanmelden kan tot en met 23 maart.

Onder reactie van: Gerda van Beek

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens