Meteen naar de inhoud

Column Valérie Meijvis: Vakantieleed

Of ik toe was aan vakantie..? Ik moest daar even over nadenken. Dat klonk alsof ik 3 weken kon gaan uitrusten, maar ik voorzag 3 weken hard werken. Zowel fysiek (tillen) als mentaal (troosten). De autorit naar België was een opwarmertje voor de latere doorreis naar Zuid-Frankrijk. Al na een half uurtje wilde dochterlief niet meer en moest ik (misselijk van het achterom zitten) praten als Brugman om haar te overtuigen van de leuke tijd die voor ons lag. De consultvoering skills, maar toch zeker ook de tips van de gevolgde agressietraining, moesten worden ingezet.

Eenmaal met de hele familie in België, voerde ik al op dag één samen met mijn zus (dokter) een medicatiebeoordeling uit. De aanleiding: vader met een groot hematoom na spelen met zijn 6 kleinkinderen. Van al mijn patiënten weet ik de medicatie zowat uit mijn hoofd, maar van de hoge dosering bloedverdunners van mijn eigen vader had ik geen idee.

En toen gingen we naar Frankrijk, waar twee weken vol autoleed volgden. Nadat de auto op de camping met veel stank en rook er de brui aan had gegeven (nog knap dat hij twee dagen met ons gezin had overleefd), werd hij weggesleept naar de garage. En daar gebeurde eigenlijk niks. Dagelijks wist de ANWB ons te vertellen dat er nog geen diagnose was. En dus geen medicijn… tot een verrassend belletje: hij bleek gemaakt! Rekening betalen en gaan! Maar aangekomen bij de auto, bleek het niet de onze te zijn. Goed dat mijn man erbij was, want ik was er zeker weten gewoon in weggereden.

Familie is ons komen redden, met een bus, oplegger en extra auto. Een hele onderneming, maar we konden weer naar huis. Wat later dan gepland en net op tijd voor werk.

Of ik weer zin had om te beginnen..? Ik hoefde niet lang na te denken: jazeker! ❦

Valérie Meijvis volgde bij het UMC Utrechts Julius Centrum de opleiding tot apotheker-farmacotherapeut. Ze werkt in het Julius Gezondheidscentrum Terwijde in Utrecht en bij SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy in Leiden.

Deze column verscheen eerder in FarmaMagazine september 2022

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Portretfoto (kleur) Niels van Haarlem

Trots

Trots, zo luidde in 2004 de kop van mijn allereerste redactioneel. Achttien jaar later eindig ik de reeks met dezelfde titel. Tussen toen en nu tel ik zo’n 389 redactiespinsels van mijn hand.

Portretfoto (kleur) Niels van Haarlem

Web van wantrouwen

Ergens in december zetten huisartsen een handtekening onder het Integraal Zorgakkoord, beter bekend als het IZA. Of niet natuurlijk, want vooralsnog is onbekend wat de pootwachters tot de zorg gaan doen.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens