Meteen naar de inhoud

Blog ApotheekPartners: Over de schutting

Apotheek PartnersWordt er bij jou ook zoveel over de schutting gegooid? Zorgverzekeraars, wet- en regelgeving, regionale zaken, artsen die iets willen, je AIS, et cetera. En er is niemand die vertelt HOE je dit dan moet toepassen in jouw apotheek, alleen maar DAT het moet.

EU
Dit is iets wat zich de laatste jaren veel heeft voorgedaan. Een recent voorbeeld is de eerste uitgifte begeleiding. Hop, over de schutting en red je er maar mee. Sterker nog, het hele team moet zich er maar mee redden. Met als overmaat van ramp dat de media er ook nog aandacht aan heeft geschonken en de mondige patiënt van tegenwoordig niet schroomt om hier wat van te zeggen. Als apotheker heb je hier maar mee te dealen.

ODSI (over-de-schutting-issue)
Het meest spijtige van dit soort over-de-schutting-issues vind ik dat je als apotheker helemaal niet meer toekomt aan hetgeen waarvoor je opgeleid bent. Je moet inleveren op het meest belangrijke in de apotheek: (farmaceutische) zorg.

Meer tijd voor ZORG
Ons idealisme hebben wij tevens in ons motto verwerkt: ‘meer tijd voor zorg’. Wij willen apothekers graag helpen met het ondersteunen in die efficiëntie.

Implementeren
We helpen door implementaties in de apotheek. We hebben gemerkt dat veel apothekers heel graag een nieuwe dienst of product draaiende willen hebben in de apotheek, maar dat wegens tijdgebrek het hier meestal niet van komt. Als het dan eenmaal draaiende is, loopt het wel, maar om het (goed) draaiende te krijgen heb je extra handjes en hersens nodig. Samen bedenken hoe het beter kan en wij voeren het dan uit voor jou. Zoals vaak is ook hier de eerste drempel de hoogste. Als die eenmaal genomen is, is er niets meer aan de hand en wordt een product of dienst onderdeel van de bedrijfsvoering. Wat veel tijd (en dus geld) voor de organisatie oplevert.

Waar kan je aan denken?
-Smartfilling traject opbouwen
-Verhuisbegeleiding
-Pro-actief herhalen opzetten
-Track and trace implementeren
-Therapietrouw implementeren
-Apotheekscan uitvoeren
-Werkprocessen anders inrichten
-Sturen op cijfers
-Cursus ‘klantgericht werken’

Wil je ook een helpende hand bij die eerste drempel? Wij denken graag met u mee!

Neem eens een kijkje op onze website voor meer informatie en om kennis te maken met ons: www.apotheekpartners.nl


Deze blog is tot stand gekomen i.s.m. ApotheekPartners

 

 

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Alliance Healthcare klaar voor groei

Transparantie, samenwerken en duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers waarop Alliance Healthcare zich profileert. Deze Nederlandse speler in de farmaceutische zorg en logistieke dienstverlening is onlangs overgenomen door het Amerikaanse AmerisourceBergen.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens