Meteen naar de inhoud

CBG Collegedag 5 juni a.s.. Thema: Vertrouwen in medicijnen

GebruiksvriendelijkheidIn de media is er volop aandacht voor medicijnen. Met berichten over tekorten, veelbelovende nieuwe medicijnen, vervuiling van medicijnen, hoge prijzen en de gevolgen van preferente geneesmiddelen. Reden voor het CBG om het onderwerp ‘Vertrouwen in medicijnen’ centraal te stellen op de CBG Collegedag  op 5 juni a.s.

Welke factoren bepalen het vertrouwen van burgers in medicijnen? Welke rol speelt feitelijke kennis in het vertrouwen in de wetenschap? Ervaringen van patiënten zoals het moeten wisselen van medicijnen en het niet beschikbaar zijn van het vertrouwde medicijn, lijken van invloed te zijn. Maar is dat wel zo? Of wordt het vertrouwen voor het grootste gedeelte bepaald door het contact tussen zorgverlener en patiënt? Het CBG heeft onderzoek laten doen naar het vertrouwen in medicijnen. De resultaten van het onderzoek komen tijdens de bijeenkomst aan bod.

Sprekers
Inspirerende en prominente sprekers uit het medisch-farmaceutische en bestuurlijke veld, waaronder minister Bruno Bruins,  bespreken tijdens het plenaire ochtendprogramma hun visie op het thema. ’s Middags is er tijd voor diverse inhoudelijke workshops en twee plenaire debatten, waarbij wordt ingegaan op de gevolgen van wisselen en medicijntekorten voor de dagelijkse praktijk. Ook wordt met de deelnemers op zoek gegaan naar oplossingen.

Doelgroep
De Collegedag is voor geïnteresseerden vanuit de overheid, wetenschap en de farmaceutische industrie. Maar uiteraard ook voor zorgverleners, patiëntvertegenwoordigers en masterstudenten farmacie en geneeskunde.

Meer informatie
De bijeenkomst vindt plaats in de Jaarbeurs te Utrecht.  Er is accreditatie aangevraagd voor farmaceutisch geneeskundigen, openbaar apothekers en ziekenhuisapothekers.
Op de website van CBG Collegedag 2019 kunt u zich inschrijven t/m 31 mei 2019. Hier vindt u ook het volledige programma en kunt u bij inschrijving reeds een keuze maken uit de workshops.

 

Modernisering GVS: van uitstel naar afstel

De herberekening van het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS) is definitief van de baan. Minister Kuipers vindt de gevolgen voor patiënten, apothekers en voorschrijvers te groot.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens