Meteen naar de inhoud

Cao Huisartsenzorg heeft looptijd van twee jaar

Er is een onderhandelaarsakkoord bereikt voor de nieuwe cao Huisartsenzorg. Deze Cao heeft een looptijd van twee jaar en eindigt dus op 1 januari 2024. Zo’n langere Cao betekent wat meer rust voor alle partijen. Dat is prettig in deze chaotische tijden.

De Cao Huisartsenzorg geldt voor personeel van huisartsenpraktijken, gezondheidscentra, huisartsenposten, zorggroepen, regionale huisartsenorganisaties.

Afspraken
In het principeakkoord voor de nieuwe cao, die loopt van 1 januari 2022 tot en met 31 december 2023, zijn de volgende afspraken gemaakt:
– Een structurele salarisverhoging van 3% voor de schalen 1 tot en met 9 en 2% voor de schalen 10 en hoger per 1 mei 2022.
– Een structurele salarisverhoging voor alle schalen van 2,6% per 1 mei 2023
– Verhoging van de eindejaarsuitkering in 2022 met 1% en in 2023 met 0,83%.
– Verhoging van de ANW-toeslag voor bepaalde uren en dagen naar 60%
– Verhoging van de vergoeding van de kosten van (her)registratie c.q. verlenging van de diplomering naar maximaal € 125,- netto eens in de 5 jaar.
– (Her)beschrijven en wegen van de functie van triagist in FWHZ in 2022
– Een eenmalige korting van de SSFH-premie in 2022.

Volledige tekst
Zie de volledige tekst van het principeakkoord. Daarin staat ook welke thema’s cao-partijen ter voorbereiding op een volgende cao reeds met elkaar gaan verkennen en uitwerken.
Werknemerspartijen NVDA, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn en NVvPO en werkgeverspartijen InEen en LHV zijn tevreden met het bereikte resultaat en hebben er vertrouwen in dat zij hiermee een goed akkoord voorleggen aan hun leden.

Onder redactie van: Gerda van Beek

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Uitbreiding overzicht voorzetkamers

LAN heeft alle inhalatoren en voorzetkamers op één site geplaatst. Onlangs is daar de AeroChamber2go™ aan toegevoegd, een kleine voorzetkamer, bestemd voor gebruik onderweg.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens