Meteen naar de inhoud

Bomenkompas als extra hulpmiddel bij hooikoorts

Bomenkompas geeft informatie over de allergeniciteit van boompollen in Nederland. Kennis hierover kan huisartsen en apothekers helpen om hooikoortsklachten bij hun patiënten te verminderen of voorkomen. Senior onderzoeker Letty de Weger is werkzaam op de afdeling Longziekten van het LUMC en de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde, waar het National eHealth Living Lab (NeLL) deel van uitmaakt. Binnen het LUMC is ze verantwoordelijk voor de pollentellingen en het onderzoek dat hiermee samenhangt. Lijst uit Nederland Waarom is Bomenkompas ontwikkeld? De Weger: ‘Ik kwam op meetings van park- en groenbeheer, landschapsarchitecten en planners van wijken. Het viel mij op dat er…

Verder lezen?

Dit artikel is alleen toegankelijk voor abonnees. Abonneren is gratis voor BIG-geregistreerde zorgverleners. Overige zorgverleners en overige geïnteresseerden kunnen zich registreren en worden na registratie beoordeeld door de beheerder van farma-magazine.nl alvorens te worden toegelaten.

Foto (kleur) Paul Harder

‘Ik ben bezig met mijn tweede jeugd’

Na vele jaren in het vak zit apotheker Paul Harder nog steeds vol goede ideeën. De door hem ontwikkelde taperingstrip om mensen van psychofarmaca af te helpen leidde ertoe dat hij in de Verenigde Staten door de FDA is uitgenodigd.

Portret (kleur) Lester du Perron

‘Het aanbod genereert de vraag’

Een van de stokpaardjes van hoofdredacteur Lester du Perron van Dokter Media is testen zonder medische indicatie. Daar vindt hij wat van. Wat moeten huisarts en apotheker hiervan weten en waarom?

Foto (kleur) thuismeetapparatuur

Zelf actief leefstijl aanpassen

Patiënten met risico op hart- en vaatziekten van Huisartsenpraktijk Stevenshof werken met behulp van thuismeetapparatuur aan hun gezondheid. De eerste resultaten zijn positief.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens