Meteen naar de inhoud

Bedenker zalfpoli verkozen tot Mooi Mens

APELDOORN (ANP) – Een verpleegster die een zalfpoli voor kinderen in het leven riep en een zorgmedewerker die een 'beleeftuin' voor dementerenden bedacht zijn woensdagavond uitgeroepen tot Mooi Mens 2013. Dat heeft zorgverzekeraar IZZ, die de jaarlijkse Mooi Mens-verkiezing organiseert, bekendgemaakt.

Verpleegster Ellen Sijbers uit Son won de juryprijs voor haar zalfpoli, waar jonge kinderen met huidproblemen informatie en smeerinstructies kunnen krijgen in een speciaal voor kinderen ingerichte behandelkamer. Sijbers maakte ook een film, kleurplaten en buttons voor de huidpatiëntjes.

Verpleeghuismedewerker Willy Schuurman uit Son richtte bij het verpleeghuis waar ze werkt een tuin in met objecten, bloemen en planten die voor dementerenden herkenbaar zijn en die volgens haar voor een positieve prikkel zorgen. Volgens IZZ wordt de tuin nu volop gebruikt door bewoners en familie. Schuurman won met haar initiatief de publieksprijs.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens