Meteen naar de inhoud

Basisartsen enthousiasmeren voor het huisartsenvak

Foto (kleur) Nèwel Salet en Leanne Verdonk
Leanne Verdonck en Nèwel Salet zitten samen aan tafel. Hun enthousiasme vult op een plezierige manier de ruimte. Als ze praten, vullen ze elkaar moeiteloos aan alsof ze al jaren samenwerken. Het zijn karakters die complementair zijn maar het is ook de gezamenlijke ambitie die hen bindt en dit jaar leidde tot de oprichting van De Poortwachters. Hoe ontstond De Poortwachters? Salet: ‘We vinden het allebei leuk om op verschillende manieren met de zorg bezig te zijn. Het idee voor De Poortwachters is na onze studie geneeskunde ontstaan. Toen bespraken we met elkaar dat het vreemd is dat basisartsen overal…

Verder lezen?

Dit artikel is alleen toegankelijk voor abonnees. Abonneren is gratis voor BIG-geregistreerde zorgverleners. Overige zorgverleners en overige geïnteresseerden kunnen zich registreren en worden na registratie beoordeeld door de beheerder van farma-magazine.nl alvorens te worden toegelaten.

Portret (kleur) Yvette van Brouwershaven

‘Als twaalfjarige ondervond ik hoe belangrijk goede voorlichting is’

Beherend apotheker Yvette van Brouwershaven uit Zwolle is niet geheel toevallig kaderapotheker diabetes en lid van de Special Interest Group Diabetes van de KNMP. Ze vindt het belangrijk dat mensen met chronische aandoeningen zoals diabetes goed over hun ziekte en medicatie geïnformeerd worden.

Foto (kleur) Paul Harder

‘Ik ben bezig met mijn tweede jeugd’

Na vele jaren in het vak zit apotheker Paul Harder nog steeds vol goede ideeën. De door hem ontwikkelde taperingstrip om mensen van psychofarmaca af te helpen leidde ertoe dat hij in de Verenigde Staten door de FDA is uitgenodigd.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens