Meteen naar de inhoud

‘Awareness’ voor interacties met oncolytica cruciaal

Individuele patiëntfactoren en interacties met (kruiden)­geneesmiddelen kunnen het effect van oncolytica sterk bepalen. De kennis hierover neemt volgens hoogleraar Geïndividualiseerde oncologische farmacotherapie prof. dr. Ron Mathijssen explosief toe en stelt behandelaars steeds vaker voor uitdagingen. Er komen steeds meer oncolytica beschikbaar voor de bestrijding van kanker en ook steeds vaker zijn die oraal toe te dienen. Patiënten gebruiken deze medicatie daardoor toenemend in de thuissituatie, uit het zicht van de medisch specialist. Belangrijk is dat huisartsen en apothekers in de eerste lijn hiervan goed op de hoogte zijn als hun patiënten deze medicatie gebruiken. ‘Awareness op eventuele interacties tussen oncolytica…

Verder lezen?

Dit artikel is alleen toegankelijk voor abonnees. Abonneren is gratis voor BIG-geregistreerde zorgverleners. Overige zorgverleners en overige geïnteresseerden kunnen zich registreren en worden na registratie beoordeeld door de beheerder van farma-magazine.nl alvorens te worden toegelaten.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens