Meteen naar de inhoud

Huisarts: attendeer patiënten op studie naar vaccinatie tegen urineweginfecties

Voor een studie naar vaccinatie tegen urineweginfecties is het LUMC op zoek naar patiënten van 60 jaar en ouder, die een urineweginfectie hebben gehad. Graag komen ze in contact met huisartsenpraktijken die willen meewerken aan het attenderen van patiënten op de studie. 
 
Het betreft de EMBRACE-studie. Doel van deze studie is de effectiviteit te onderzoeken van een vaccin ter preventie van (invasieve) urineweginfecties. Dit onderzoek wordt wereldwijd uitgevoerd bij 18.556 personen van 60 jaar en ouder. Het is een placebo gecontroleerde studie, met als primair eindpunt invasieve urineweginfectie. De geïncludeerde patiënten worden 3 jaar vervolgd. De meeste controles zijn telefonisch.
 
Huisartsen
Het LUMC verzoekt huisartsen alleen om patiënten op de studie te attenderen. Dat kan bijvoorbeeld door middel van poster/ flyers in de praktijk. Of er kan studie-informatie worden opgestuurd naar patiënten die aan de inclusiecriteria voldoen. Al het verdere werk (patiëntvoorlichting, screening, inclusie en follow-up) gaat via het onderzoeksteam van het LUMC.
  
Meer informatie
Als u meer wilt weten kunt u contact opnemen met het studieteam via urineweginfecties@lumc.nl. Daar geeft men uiteraard graag verder toelichting.

Onder redactie van: Gerda van Beek

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens