Meteen naar de inhoud

APC komt op voor openbare farmacie

Edbrouwer_Jan_dirk_BaarsDe openbare farmacie naar een nieuwe tijd brengen. Dat is volgens Dirk-Jan van Baars van Pluripharm en Ed brouwer van b+p Belastingadviseurs het doel van het samen opgerichte Apotheekfonds Pharma Connect. “Wij kunnen voor aanvullende financiering en begeleiding in de bedrijfsvoering zorgen.”

Hoe kunnen we de apotheekmarkt vlottrekken en jonge apothekers de kans bieden zich zelfstandig te vestigen, luidde de vraag. Een overdracht komt vaak niet tot stand omdat de financiering een struikelblok vormt. “Wij geloven in de meerwaarde van de zelfstandige apotheker boven ketens. Ons motto is ‘opkomen voor de zelfstandige apotheker’, die goede en langdurige relaties opbouwt met andere zorgverleners in de eerste lijn.”

APC wil optreden als makelaar, als cofinancier en als begeleider. “De banken zijn terughoudend en de marges zijn geslonken. Wij gaan uit van een basisfinanciering door de bank, maar bieden hiernaast beleggers die in een cluster van apotheken investeren, een rendement dat ruim boven de spaarrekening ligt. Zeg maar een uitgewerkte vorm van crowdfunding. Met maatwerk komen wij de opkopende apotheker tegemoet om zijn droom te realiseren.”

“We verstrekken geen geld en lopen dan weg,” besluiten Dirk-Jan van Baars en Ed Brouwer. “In de tien jaar dat de startende apotheker de aanvullende financiering aflost, zorgen wij voor begeleiding. Bijvoorbeeld met benchmarking, sturen op het financiële resultaat, de operationele efficiency, het rendement uit inkoop en de contractering door zorgverzekeraars. Waar gewenst met persoonlijke coachting door een ervaren collega. Niet alleen om het resultaat te monitoren, maar om de geschetste visie te realiseren.”

Lees het volledige artikel in FarmaMagazine nr 2 die verschijnt op 11 maart 2014.

Tekst: Kees Kommer

Najaarsronde coronavaccinatie

De coronavaccinatie voor specifieke doelgroepen start op 2 oktober aanstaande. Zorgprofessionals kunnen vanaf half oktober zelf een afspraak bij de GGD maken voor een coronaprik.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens