Meteen naar de inhoud

‘Alleen medische aanpak bij diabetes is onvoldoende’

“Met alleen een NHG-Standaard redden we het niet”, zegt internist n.p. prof. dr. Henk Bilo naar aanleiding van de recente herziening van de NHG-Standaard Diabetes mellitus type 2, waarbij een apart nieuw medicamenteus behandelplan is toegevoegd voor mensen met diabetes met een zeer hoog cardiovasculair risico. “Uiteraard draagt medicatie bij aan de bestrijding van diabetes type 2, maar deze aandoening is ook in Nederland vooral een sociaaleconomisch probleem.” Prof. dr. Henk Bilo, hoogleraar interne geneeskunde aan het UMC Groningen, is sinds 2014 namens de Nederlandse Internisten Vereniging betrokken bij de NHG-Standaard Diabetes mellitus type 2 [1]. Hij was tot zijn…

Verder lezen?

Dit artikel is alleen toegankelijk voor abonnees. Abonneren is gratis voor BIG-geregistreerde zorgverleners. Overige zorgverleners en overige geïnteresseerden kunnen zich registreren en worden na registratie beoordeeld door de beheerder van farma-magazine.nl alvorens te worden toegelaten.

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Uitbreiding overzicht voorzetkamers

LAN heeft alle inhalatoren en voorzetkamers op één site geplaatst. Onlangs is daar de AeroChamber2go™ aan toegevoegd, een kleine voorzetkamer, bestemd voor gebruik onderweg.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens