Meteen naar de inhoud

Akkoord over thuishulpen Sensire

RUURLO (ANP) – De bijna 800 medewerkers van Sensire uit de Achterhoek zijn vanaf 1 januari 2014 in dienst van de thuiszorgorganisaties TSN of Zorgkompas. Sensire en de zeven Achterhoekse gemeenten betalen mee aan de overstap van de thuishulpen naar een nieuwe werkgever. De thuishulpen van Sensire bieden zorg aan ruim 3000 mensen.

Dat principe-akkoord is onder leiding van waarnemer Hans Borstlap deze week bereikt, maakten de partijen donderdagmorgen in Ruurlo bekend. De thuiszorg in de Achterhoek is maandenlang een probleem geweest, nadat Sensire bekendmaakte met die zorg te gaan stoppen. Onder aanvoering van vakbond Abvakabo/FNV kwamen de al ontslagen medewerkers veelvuldig in actie.

Thuiszorgmedewerkers zijn blij en opgelucht dat hun werk en de zorg eindelijk is vrijgesteld, zo liet Abvakabo FNV weten. Volgens de vakbond is er met het akkoord een eind gekomen aan de ,,steeds verdergaande race to the bottom in de Achterhoek''.

Unaniem

Abvakabo-leden onder de thuiszorgmedewerkers hebben het akkoord donderdagochtend unaniem goedgekeurd.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) zijn ook tevreden. ,,Het is goed nieuws voor de ontslagen medewerkers van Sensire dat zij hun werk kunnen blijven doen, tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden, bij TSN of Zorgkompas'', lieten de bewindslieden donderdag in een reactie weten.

Najaarsronde coronavaccinatie

De coronavaccinatie voor specifieke doelgroepen start op 2 oktober aanstaande. Zorgprofessionals kunnen vanaf half oktober zelf een afspraak bij de GGD maken voor een coronaprik.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens