Meteen naar de inhoud

Afkopen patiënt ‘voor goede naam ziekenhuis’

ZWOLLE (ANP) – Een patiënte van neuroloog Ernst Jansen die ten onrechte de diagnose Alzheimer te horen had gekregen, kreeg een zwijgcontract ,,om de goede naam van het ziekenhuis te bewaren''.

Dat zei dinsdag een van de oud-bestuurders van het Medisch Spectrum Twente tijdens de tuchtzaak bij het Regionaal College voor de Gezondheidszorg in Zwolle. Het medisch dossier van de patiënt werd vernietigd en ze mocht zich in het openbaar op straffe van 15.000 euro boete niet uitlaten over haar zaak. De oud-bestuurder was het oneens met het afkopen. ,,Maar het was een beslissing van de voorzitter. Tegen hem ingaan, had geen zin.''

De oud-bestuurder en de oud-bestuursvoorzitter van Medisch Spectrum Twente waren gedaagd door letselschade-expert Yme Drost. Hij verweet hen niet opgetreden te hebben tegen neuroloog Jansen. Hadden ze dat wel gedaan, dan was het leed van zijn vijf cliënten ontzaglijk veel kleiner geweest, stelde hij.

Najaarsronde coronavaccinatie

De coronavaccinatie voor specifieke doelgroepen start op 2 oktober aanstaande. Zorgprofessionals kunnen vanaf half oktober zelf een afspraak bij de GGD maken voor een coronaprik.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens