Meteen naar de inhoud

Affaire Jansen ‘laat bekend’ bij bestuur MST

ZWOLLE (ANP) – Toenmalig bestuursvoorzitter Herre Kingma van het Medisch Spectrum Twente liet pas in 2009 onderzoek doen naar de affaire rond neuroloog Jansen omdat hij niet eerder weet had van de zaak. Dat zei Kingma dinsdag bij het Regionaal College voor de Gezondheidszorg in Zwolle.

Kingma was van 2006 tot medio dit jaar bestuursvoorzitter van het Twentse ziekenhuis. Tegen hem is een tuchtprocedure ingediend door letselschade-expert Yme Drost. Volgens Drost kwamen in 2005 al zorgen via de media naar buiten over de gezondheid van oud-patiënten van neuroloog Jansen. Kingma was toen nog inspecteur-generaal van de Inspectie van de Gezondheidszorg en bezig om bestuursvoorzitter van het MST te worden. Drost: ,,Hij moet dit geweten hebben.''

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens