Meteen naar de inhoud

Rosé – part of the family

Elke zomer hoor ik weer dezelfde vragen, hoe is de rosé dit jaar? Volgens mij is het een écht rosé jaar. Rosé is toch al lang uit? Eigenlijk weet niemand het en drinken wij Nederlanders het ineens weer bij de eerste zonnestralen van het jaar. We denken aan onze zuidelijke vakanties in Frankrijk met gezellige lunches in pittoreske dorpjes. Die zwoele zomeravonden op het terras achter in de tuin en die gezellige picknick met vrienden in het park. De associatie met al het goede des levens komt samen in dat ene glas.

Daar waar de zon schijnt wordt rosé gedronken en logisch natuurlijk. Als het acht maanden per jaar 30 + graden is heb je niet altijd zin in een glas rood of wit. Dan wil je ook weleens wat anders. En drink je liever iets verfrissends dan een spontaan verkregen glühwein in de volle zon. We kennen rosé in alle soorten en maten. Van de hele lichte, zalmroze uit de Provence tot aan de donker gekleurde rosé uit Spanje en alles wat daar tussenin zit. En even voor de duidelijkheid; rosé is niet het simpele proces van het mengen van witte- en rode wijn tot de juiste kleur is verkregen. Los van het feit dat dit (op Champagne na) binnen de Europese wetgeving niet is toegestaan heeft het maken van goede rosé heel wat meer voeten in de aarde. Van de keuze van de druivenrassen, het met de juiste druk persen van de druiven, tot aan de lengte en het verloop van de vergisting. Waarna er lang geproefd wordt tot de juiste assemblage.

Maar elk jaar hoor ik weer dezelfde vragen. Elk jaar weer die zeurende mensen die het beter weten, want hun subjectief is de waarheid! En elk jaar weer die rammelende kofferbakken vol met flessen vanuit het vakantieadres de grens over. Mensen, ‘rosé is gewoon rosé’. Een wijn met een verhaal, sterker nog gewoon één van drie, geen modeverschijnsel of trendgevoelige wijn. Rosé hoort er volledig bij. Of we het nu in het voor- of naseizoen drinken of als feestelijke bubbel in de winter; she’s part of the family.

Elk jaar opnieuw bejubeld door de internationale pers en aanbevolen door onze vinoloog Jens Vergouwen; Château Simone Rosé. De wijn kenmerkt zich door een robijnrode kleur, een geurige neus met veel rijp fruit. In de smaak komt granaatappel naar voren met veel kracht en mineraliteit. Een rosé om bij te eten.

Aanbieding:
Château Simone Rosé
FarmaMagazine prijs € 36,95
FarmaMagazine geeft u de mogelijkheid om de Château Simone Rosé 2010 te bestellen. De wijn wordt in een doos bij u thuis afgeleverd.

Dit is een artikel uit FarmaMagazine nr. 5 2012
Tekst: Sanne Staal en Jens vergouwen

Iedere editie nemen de jonge gepassioneerde vinologen Sanne Staal en Jens Vergouwen van Wijnkoperij De Gouden Ton in ‘s-Hertogenbosch u mee in de wereld van de wijn. Deze tweede editie klom Jens Vergouwen in de pen. U kunt onze vinologen Sanne Staal en Jens Vergouwen ook bezoeken in hun winkel; De Gouden Ton, Hinthamerstraat 102 in ’s-Hertogenbosch.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens