Meteen naar de inhoud

15 en 16 april: congres Goed Gebruik Geneesmiddelen

Op donderdag 15 april en vrijdag 16 april organiseert ZonMw het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen ‘Spiegelen, sparren en samen verder’. Dit congres besteedt aandacht aan de actualiteit rondom gepast gebruik van geneesmiddelen.

Er is voor gekozen het congres in twee gedeelten ‘uit te zenden’: een live uitzending op donderdagmiddag met een afwisselend programma. En op vrijdagmiddag is er een ronde met 4 (prerecorded) parallelle subsessies die u kunt volgen en waaraan u live via de chat kunt deelnemen.

Het congres heeft tot doel het halen, brengen en delen van kennis en het opdoen van inspiratie vanuit een veelheid aan aspecten rondom (onderzoek naar) geneesmiddelen. Dagvoorzitter is Inge Diepman. Voor tal van professionals is accreditatie aangevraagd.

Onderwerpen

Plenair en in de subsessies komen vragen aan bod als:
– Op welke wijze kunnen geneesmiddelen optimaal worden ingezet?
– Waar liggen kansen op samenwerking?
– Waar zijn mogelijkheden voor een geïntegreerde aanpak?
– Op welke wijze kunnen we ontwikkelingen stimuleren?

Uiteraard wordt tijdens het congres aandacht besteed aan COVID-19. Sterker nog: het plenaire deel op donderdag is hier volledig aan gewijd.

Meer informatie

Deelname aan het congres is kosteloos. U moet u wel vooraf inschrijven. Op het aanmeldingsformulier geeft u aan welke sessies u wilt bijwonen.Zie voor de keur aan sprekers  het volledige programma

Lees meer artikelen? Schrijf u in voor de tweewekelijkse FarmaMagazine nieuwsbrief!

Webinar over jaarverantwoording 2022

Veel zorgverleners moeten in 2023 voor het eerst een jaarverantwoording indienen die voldoet aan de eisen van de Wmg. Een webinar van NZa en AAG op 16 februari 2023 belicht voor zorgverleners de belangrijkste facetten.

Mpox nieuwe naam voor apenpokken

De termen ‘apenpokken’ en ‘monkeypox’ vervangt de WHO door mpox. Deze virusziekte is niet meer A-meldingsplichtig en valt tegenwoordig in groep B1-meldingsplichtig.

Vacatures

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens