Ga naar de inhoud

15 en 16 april: congres Goed Gebruik Geneesmiddelen

Op donderdag 15 april en vrijdag 16 april organiseert ZonMw het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen ‘Spiegelen, sparren en samen verder’. Dit congres besteedt aandacht aan de actualiteit rondom gepast gebruik van geneesmiddelen.

Er is voor gekozen het congres in twee gedeelten ‘uit te zenden’: een live uitzending op donderdagmiddag met een afwisselend programma. En op vrijdagmiddag is er een ronde met 4 (prerecorded) parallelle subsessies die u kunt volgen en waaraan u live via de chat kunt deelnemen.

Het congres heeft tot doel het halen, brengen en delen van kennis en het opdoen van inspiratie vanuit een veelheid aan aspecten rondom (onderzoek naar) geneesmiddelen. Dagvoorzitter is Inge Diepman. Voor tal van professionals is accreditatie aangevraagd.

Onderwerpen

Plenair en in de subsessies komen vragen aan bod als:
– Op welke wijze kunnen geneesmiddelen optimaal worden ingezet?
– Waar liggen kansen op samenwerking?
– Waar zijn mogelijkheden voor een geïntegreerde aanpak?
– Op welke wijze kunnen we ontwikkelingen stimuleren?

Uiteraard wordt tijdens het congres aandacht besteed aan COVID-19. Sterker nog: het plenaire deel op donderdag is hier volledig aan gewijd.

Meer informatie

Deelname aan het congres is kosteloos. U moet u wel vooraf inschrijven. Op het aanmeldingsformulier geeft u aan welke sessies u wilt bijwonen.Zie voor de keur aan sprekers  het volledige programma

Kosten migrainemiddelen verdubbeld

De toelating eind 2021 van CGRP-remmers in het basispakket voor patiënten met chronische migraine heeft geleid tot een verdubbeling van de uitgaven van migrainemiddelen.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens