Meteen naar de inhoud

10 juni NHG-Wetenschapsdag

Op 10 juni a.s. is de NHG-Wetenschapsdag 2022 en na twee coronajaren nu weer op locatie. Met tal van presentaties, lezingen en workshops. Onder andere een plenaire bijeenkomst over datagedreven eerstelijnszorg, zowel in Engeland als het Nederlandse perspectief daarop. Uiteraard is er ook de uitreiking van de NHG Wetenschapsprijs en tevens de uitreiking van de Jan van Esprijs.

Zorg dat u als huisarts op de hoogte bent van de laatste huisartsgeneeskundige onderzoeken. Op de NHG-Wetenschapsdag valt er veel nieuws te halen. Volg een informatief programma, er zijn meer dan 100 abstracts ingediend. Leer ook van andere onderzoekers, er is voldoende ruimte voor ontmoeting.

Meer informatie
De NHG-Wetenschapsdag vindt plaats in Het Wijnhavengebouw van de LUMC Campus, Turfmarkt 99, 2511 DP Den Haag (4 minuten lopen van het Centraal Station). De ontvangst is om 9.00 uur. De bijeenkomst eindigt om 17.10 uur met een borrel. Deelname aan deze dag levert 5 accreditatiepunten op. Meld u op tijd aan. Voor meer informatie en aanmelding, kijk hier.

Onder redactie van: Gerda van Beek

Stockfoto vrouw met medicijnen

Bewustzijn rond sekse- en genderverschillen bij medicatie groeit

Vrouwen en mannen reageren soms anders op dezelfde dosis medicijnen. De aandacht hiervoor is momenteel nog beperkt, maar zal de komende jaren toenemen, verwacht ziekenhuisapotheker dr. Loes Visser. ‘Huisartsen houden door hun ervaring bij sommige recepten al rekening met sekseverschillen. De komende jaren komen er waarschijnlijk meer verschillen in doseerrichtlijnen.’

Portretfoto (kleur) Sophie Brühl

‘Mensen met een eigen huisarts zijn gezonder en leven langer’

Sophie Brühl is medeoprichter van Buurtdokters. Daarnaast is ze idealist en activist, ondernemer en huisarts met prachtige drijfveren. Haar missie? Voor elke Nederlander een eigen huisarts en voor elke huisarts die wil, een maat die meedenkt en meewerkt. Een maat op maat, zodat huisartsen hun autonomie behouden.

Foto (kleur) medicijnen

Overgevoeligheid voor NSAID’s

NSAID’s, één van de meest voorgeschreven geneesmiddelen in Nederland, staan bekend om hun bijwerkingen zoals maagklachten of maagschade, vochtophoping en verminderde bloedstolling. Wellicht minder bekend is dat bij NSAID-gebruik allergische- en niet-allergische overgevoeligheidsreacties kunnen optreden.

Vacatures

Sluit u aan bij uw collega-huisartsen en -apothekers die onze nieuwsbrief over farmacotherapeutische ontwikkelingen in de eerste lijn ontvangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluit u aan bij meer dan 6.500 huisartsen en apothekers die tweewekelijks onze nieuwsbrief ontvangen over ontwikkelingen in de eerste lijn.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens

Mis nooit meer het belangrijkste eerstelijns nieuws!

Elke twee weken in 10 minuten op de hoogte van het laatste nieuws en trends in de eerstelijns zorg.

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens